Febrer 2024

Mariano Marzo Carpio és un distingit professor i geòleg amb una trajectòria destacada en el camp de la geociència i l’energia. Llicenciat en Ciències Geològiques per la Universitat de Barcelona, on posteriorment va obtenir el seu doctorat, el professor Marzo ha dedicat gran part de la seva carrera professional a la investigació i la docència.

Mariano Marzo és un geòleg i catedràtic de la Universitat de Barcelona que ha estudiat amb profunditat els mites i les llegendes relacionades amb desastres naturals, incloent el mite del diluvi universal.

Segons aquest mite, present en moltes cultures antigues, una gran inundació va cobrir la Terra com a càstig diví per la maldat de la humanitat. Marzo, amb el seu rigor científic, ha analitzat les evidències geològiques que podrien haver donat lloc a aquestes històries.

Ha explorat la hipòtesi que alguns dels relats podrien basar-se en esdeveniments reals com grans inundacions locals, canvis del nivell del mar o fins i tot l’impacte d’un asteroide que hauria pogut provocar grans tsunamis. El seu treball ofereix una perspectiva fascinant sobre com els fenòmens naturals poden ser transformats en relats poderosos que perduren a través de les generacions, connectant la geologia amb la mitologia.

En la seva conferència “El mite de Noè i el diluvi universal des d’una perspectiva científica“ va explicar com d’un fenomen natural, una inundació catastròfica produïda pel desgel, va generar el mite del diluvi universal que s’ha anat transmetent al llarg dels segles en diferents civilitzacions.

 
Per saber-ne més i aprofundir en aquesta temàtica us recomanem el vídeo i aquestes referències:

Junta AEU PdD

 

 

Print Friendly, PDF & Email