Mariano Marzo Carpio

Mariano Marzo Carpio

Mariano Marzo Carpio es catedràtic emèrit de la Universitat de Barcelona a la Facultat de Ciències de la Terra. És un distingit professor i geòleg amb una trajectòria destacada en el camp de la geociència i l’energia. Llicenciat en Ciències Geològiques per la Universitat de Barcelona, on posteriorment va obtenir el seu doctorat, el professor Marzo ha dedicat gran part de la seva carrera professional a la investigació i la docència.

  • Membre de la “Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona.
  • Membre del Consell d’Administració de Repsol.
  • Membre del Consell AGBAR (Societat General  d’Aigües de Barcelona)
  • Membre del Patronat del Institut Cerdà.
  • Ha publicat més de 125 articles en revistes científiques i editat-coeditat 15 volums temàtics.
  • Ha estat membre de diversos consells editorials de revistes científiques internacionals de gran prestigi en el camp de la geologia.
  • Desenvolupa una intensa activitat com a conferenciant i és analista en temes energètics i mediambientals en diversos mitjans de comunicació.
  • La seva activitat divulgadora va ser guardonada el 2014 amb la Distinció de la Universitat de Barcelona a les Millors Activitats de Divulgació Científica i Humanista en la seva primera convocatòria.
A més de la seva tasca com a professor universitari, Mariano Marzo ha estat investigador en diversos projectes centrats en la sedimentologia, la geoquímica orgànica i els recursos energètics, especialment en el sector dels hidrocarburs. La seva expertesa en aquests camps l’ha portat a ser un assessor sol·licitat tant per empreses del sector energètic com per institucions governamentals en matèria de política energètica i sostenibilitat.

El professor Marzo té nombroses publicacions en revistes científiques de prestigi i ha participat en conferències internacionals com a ponent. Així mateix, ha col·laborat en diversos projectes de recerca finançats per agències nacionals i europees.

El seu compromís amb la divulgació científica el fa un col·laborador habitual en mitjans de comunicació, on explica de manera entenedora els desafiaments energètics del present i del futur. Mariano Marzo Carpio continua la seva labor educativa i investigadora, consolidant-se com una figura de referència en les ciències de la Terra i l’energia a nivell nacional i internacional.

 

Print Friendly, PDF & Email