Març 2024

Aquest passat dimecres, 6 de març, en la conferència: “Dones al poder! Les monges de Sant Joan en la societat comtal dels s. IX-XI”, Irene Brugués Massot ens va exposar com el monestir de Sant Joan de les Abadesses, fundat al segle IX, va ser durant segles un dels centres espirituals i culturals més destacats de Catalunya.

Irene Brugués Massot és una historiadora que ha centrat la seva investigació en l’estudi de la vida i la història de les monges de Sant Joan de les Abadesses. Els seus treballs han estat fonamentals per a reconstruir no només la història de Sant Joan de les Abadesses sinó també per a donar llum sobre el paper de la dona en la societat medieval.

La seva recerca ha ajudat a desmentir molts dels estereotips que envolten la vida monàstica femenina i ha posat de relleu la capacitat d’aquestes dones per a liderar, educar i influir en el seu entorn.

El llegat de les monges de Sant Joan de les Abadesses segueix viu gràcies a la passió i dedicació d’historiadores com Irene Brugués Massot, que amb el seu treball meticulós ens permeten connectar amb aquelles veus del passat que, malgrat els segles, encara tenen molt a ensenyar-nos sobre la complexitat i la riquesa de la nostra història.

Per saber-ne més i aprofundir en aquesta temàtica us recomanem el vídeo i aquestes referències:

Print Friendly, PDF & Email