Irene Brugués Massot

Irene Brugués Massot

Doctora en Informació i Documentació de la Societat del Coneixement per la Universitat de Barcelona; Postgrau Superior en Arxivística i Gestió de Documents, Màster en Ciències de l’Antiguitat i l’Edat Mitjana i Llicenciada en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Actualment és directora tècnica i arxivera d’ACUB Àmbit Cultural de Benedictines, docent i responsable de l’àrea de recerca a Arxivística i Gestió de Documents – Escola FUAB Formació (ESAGED-UAB) i membre de la Comissió Permanent del Secretariat d’Arxivers Eclesiàstics de Catalunya.

En l’àmbit de la investigació, és membre de l’Institut de Recerca en Cultures Medievals de la Universitat de Barcelona, del Seminari de Paleografia, Codicologia i Diplomàtica de la Universitat Autònoma de Barcelona i del Grup de Recerca en Arxius d’Església de l’Ateneu Universitari Sant Pacià. Ha participat en diversos projectes de recerca universitària relacionats amb el monacat medieval i l’espiritualitat femenina, i és autora de diverses publicacions entorn el monacat femení benedictí, la seva història i el seu patrimoni. Destaca els següents llibres:

– L’Església a Catalunya durant la Guerra de Successió, 2015

– El monestir de Sant Joan. Primer cenobi femení dels comtats catalans (887-1017), 2019

– Diplomatari de la col·lecció de pergamins del monestir de Santa Clara de Barcelona (1039-1241), 2020

– Ses Corioses. La vida d’una congregació femenina al Manacor del segle XX, 2020

I actualment, està treballant en la monografia col·lectiva sobre el monestir de Sant Pere de les Puel·les de Barcelona durant l’Edat Mitjana, que es preveu que surti publicada el 2024″.

Print Friendly, PDF & Email