L’Aula d’Extensió Universitària de Premià de Dalt

L’Aula d’Extensió Universitària de Premià de Dalt és un espai pensat per a la formació contínua i l’enriquiment cultural dels ciutadans d’aquesta localitat i els seus voltants. Amb un programa que abasta des de conferències, tallers, cursos de llengües fins a activitats relacionades amb les noves tecnologies, l’Aula es consolida com un punt de referència per a l’aprenentatge al llarg de la vida.

El públic al qual s’adreça és variat, però amb un èmfasi especial en la població adulta i sènior, oferint un ventall d’opcions que van des de la història, l’art, la literatura fins a qüestions d’actualitat i benestar personal. A més, promou la interacció social i la participació activa, convertint-se en un lloc de trobada on compartir experiències i coneixements.

Els cursos i activitats són impartits per professionals i experts en cada matèria i estan dissenyats per ser tant informatius com inspiradors. La proximitat amb la Universitat permet també que l’Aula d’Extensió Universitària de Premià de Dalt pugui oferir un accés privilegiat a recursos acadèmics i a les últimes tendències en recerca i educació.

L’Aula d’Extensió Universitària no només contribueix al desenvolupament personal dels seus assistents, sinó que també reforça el teixit cultural del municipi, establint una aliança entre l’educació, la cultura i la comunitat que redueix la bretxa generacional i promou una societat més informada, crítica i participativa.

On ens porta la intel·ligència artificial?

La intel·ligència artificial és una de les tecnologies més avançades del nostre temps i el seu impacte en la societat futura és incalculable. La seva utilització ja és present en molts àmbits, com ara la salut, el transport o la indústria, i de ben segur que serà fonamental en el desenvolupament de l’economia digital. Així doncs, el repte actual és comprendre i reflexionar sobre els efectes que tindrà aquesta tecnologia sobre la nostra vida. Serem capaços de controlar-la o ens veurem en una situació en què perdrem el domini sobre ella? A més a més, aquesta tecnologia planteja també qüestions ètiques i socials que és important tenir en compte. En definitiva, la intel·ligència artificial ens porta davant un futur ple de possibilitats, però també de desafiaments.

Pros de la Intel·ligència Artificial:

 • Eficiència millorada: L’IA pot processar grans quantitats de dades molt més ràpidament que els humans, millorant l’eficiència en diverses indústries.
 • Reducció d’errors: L’automatització i els algoritmes d’IA poden reduir significativament el potencial d’errors humans en tasques repetitives.
 • Disponibilitat 24/7: A diferència dels humans, els sistemes d’IA poden treballar sense interrupcions, millorant la productivitat.
 • Suport en presa de decisions: L’anàlisi predictiva i els models d’IA poden ajudar als negocis i organitzacions a prendre decisions basades en dades.
 • Avanços mèdics: L’IA està revolucionant la medicina amb el diagnòstic precoç de malalties, tractaments personalitzats i la gestió de dades mèdiques.
 • Millora de la seguretat: L’IA pot millorar la seguretat en tot, des de la vigilància fins a la seguretat cibernètica.

Contres de la Intel·ligència Artificial:

 • Pèrdua de llocs de treball: La substitució de treballs humans per automatització pot conduir a l’atur i a la desigualtat econòmica.
 • Falta de comprensió emocional: L’IA pot mancar de la capacitat d’entendre i processar les emocions humanes, essencial en algunes professions.
 • Costos inicials alts: Implementar sistemes d’IA pot ser molt costós, especialment per a petites empreses.
 • Dependència tecnològica: Una dependència creixent en la IA pot reduir les habilitats humans i la capacitat de resolució de problemes sense ajuda tecnològica.
 • Problemes ètics i de privacitat: La gestió de dades personals i el seu ús per part d’IA plantegen seriosos dubtes sobre la privacitat i l’ètica.
 • Riscos de seguretat: Un sistema d’IA compromès pot tenir conseqüències desastroses, especialment si es tracta de tecnologia crítica o sensible.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Print Friendly, PDF & Email