Ramon Franquesa Artés

Ramon Franquesa Artés

Sóc professor d’Economia Mundial a la Facultat d’Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona (UB).

El meu camp de treball ha estat l’estudi de la gestió dels recursos renovables i l’economia social.

El meu treball en la docència i la recerca, l’he compatibilitzat sempre amb l’activisme social. Vaig ser delegat estudiantil a la Transició, fundador de el Consell Interuniversitari de CCOO en els anys 80 i actualment soc activista en moviments socials en defensa de la ciutadania amb un paper destacat en organitzacions com Marea pensionista.

He impulsat el projecte «MareaTV» i he escrit diversos llibres i publicacions en què he tractat de descriure les causes de les desigualtats actuals. Així amb l’equip amb el qual treball acabem de publicar el manual universitari “Economia mundial: deconstruint el capitalisme” Ed. UB.

I FAO acaba de publicar la monografia Mosteiro Cabanelas, A. (ed.), Quelch, G.D., Von Kistowski, K., Young, M., Carrara, G., Rey Aneiros, A., Franquesa Artés, R., Ásmundsson, S., Kuemlangan, B. and Camilleri, M. 2020. Transshipment: a closer look – An in-depth study in support of the development of international guidelines. FAO Fisheries and Aquaculture. Technical Paper No. 661. Rome, FAO.

Print Friendly, PDF & Email