Currículum Pere Rovira Pons

Pere Rovira Pons

Llicenciat en Belles Arts-Restauració per la UB.

Pere Rovira i Pons (Olot, 1965) és llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, especialitat de conservació-restauració (1988). Cap de l’Àrea de pintura mural, escultura en pedra i jaciments arqueològics del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC).

Desenvolupa el seu treball en la conservació dels elements artístics i ornamentals integrats en edificis històrics i jaciments arqueològics, ja sigui en la inspecció com en la conservació-restauració. Ha estat restaurador del Museu d’Art de Girona, de la catedral de Girona i del Servei d’Atenció als Museus. Participa com a docent en diversos Màsters entre ells el “Màster de Restauració de Monuments (MRM)” de l’Escola d’Arquitectura de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), del Màster de Patrimoni de l’Església de la Facultat Antoni Gaudí de Barcelona i del Curs Architectural Conservation Laboratory de la Universitat Politècnica de Puerto Rico, Miami y Orlando.

Els projectes més importants que ha dirigit es vinculen a la descoberta i la restauració de pintures murals romàniques a les esglésies dels Pirineus catalans, com les pintures de Sant Víctor de Dòrria, Sant Vicenç d’Estamariu o Sant Climent de Taüll, així com la conservació de les pintures murals i els mosaics romans de la ciutat d’Empúries i de la Vila dels Munts. També a la realització de el Pla de conservació dels monuments romans que formen part del Patrimoni Universal per la UNESCO a Tarragona, i la conservació de la portada romànica del monestir de Ripoll.

Entre molts articles ha publicat el llibre “La conservación preventiva de las pinturas murales in situ i en su exposición”. Editorial Trea (2014), “Els últims descobriments en pintura mural romànica a la vessant occidental de Pirineu català” (2013), i “la història de la conservació i la restauració de la portada de Ripoll” (2018).

Print Friendly, PDF & Email