Núria Salan

NÚRIA SALAN
Dra. en Ciència dels materials -Enginyeria Metal·lúrgica.
Professora UPC.

Nascuda a Bcn el 9 de juny de 1963, he viscut sempre a Sant Boi de Llobregat.

Vaig estudiar Ciències Químiques a la UB, especialitat de Metal·lúrgia, i vaig fer el Doctorat en Ciència de Materials i Enginyeria Metal·lúrgica a la UPC.

Vaig començar la meva activitat investigadora a la UPC l’any 91 i un any després ja era professora a temps complet a l’Escola de Mines de Manresa. Des de 1997 sóc professora a Terrassa, on actualment soc també sotsdirectora de l’ESEIAAT (Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa). Com a investigadora, m’he dedicat a tres àmbits:

  • Acers inoxidables, Metall dur i Materials Compostos amb el grup CIEFMA de la UPC
  • Innovació Docent i Metodologies d’Aprenentatge com a coordinadora de RIMA de l’ICE de la UPC
  • Gènere i Tecnologia, vinculada a diversos grups i projectes per atreure talent femení cap als estudis d’enginyeria. En aquest darrer àmbit m’he bolcat amb el projecte de “L’enginy (in)visible”, tant en l’elaboració de l’exposició com en les xerrades que he fet arreu. Actualment és al que més em dedico amb el meu projecte “L’enginy (in)visible”
Print Friendly, PDF & Email