Nadia Ghulam

Nadia Ghulam

Nadia Ghulam, va néixer a Kabul, l’Afganistan, el 1985, on va passar la major part de la seva infància i adolescència fins que va abandonar el seu país el 2006. Durant la seva infantesa va sofrir moltes penúries i adversitats que va ser capaç de superar gràcies a la seva valentia.

Actualment viu com a refugiada a Catalunya. Treballa com a educadora social i és activista pels drets humans. Va fundar l’associació Ponts per la Pau amb la qual ajuda als nens de Kabul a què puguin tenir una oportunitat a la vida a través de l’ensenyament i l’educació, malgrat la situació del país.

Ja plenament assentada al nostre país, la Nadia va voler explicar la seva història en diferents format , va publicar 4 llibres amb col·laboració diversos co-autors com la novel·la El secret del meu turbant (Edicions 62, 2010).

L’obra es va fer amb el prestigiós premi Prudenci Bertrana l’any 2010, i va aconseguir una gran valoració de la crítica nacional , Contes que em van curar (Columna, 2014), i la seva segona novel·la, La primera estrella de la nit (Plaza & Janés, 2016) Finalment, aquest any 2021 El país dels ocells sense ales amb l’Editorial: La galera Una bella metàfora sobre la guerra i els refugiats.

Print Friendly, PDF & Email