Jordi Torres

Foto rodona Jordi Torres-BN

En Jordi Torres (Premià de Dalt, 1964) és catedràtic de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) amb una llarga trajectòria acadèmica en docència, gestió, transferència de la tecnologia i recerca.

És autor i coautor de més de dues-centes publicacions d’investigació, com també de llibres sobre supercomputació (HPC) i intel·ligència artificial (IA).

Actualment és professor del grau d’IA i de cursos de màster de la UPC. El 2005 es va unir al Barcelona Supercomputing Center (BSC) com a part de l’equip fundador, amb l’encàrrec de ser manager d’un equip de recerca en el departament de Computer Science.

A més d’investigador sènior, la seva experiència i capacitat de lideratge l’han portat a ocupar, també, el càrrec d’Expert Advisor en HPC i IA en el departament de direcció del BSC, amb la missió d’enfortir la comunicació i la divulgació de la recerca i la innovació que es duen a terme al BSC, col·laborant habitualment en mitjans de comunicació per parlar de l’impacte social de la supercomputació i la IA.

És assessor científic de l’exposició «Intel·ligència Artificial» que s’exposa ara mateix al CCCB i acaba de publicar el llibre La intel·ligència artificial explicada als humans (Plataforma Editorial). Podeu saber més sobre ell a la web https://torres.ai

 

Print Friendly, PDF & Email