Joan Anton Català Amigó

Joan Anton Català Amigó és Màster en Astronomia i Astrofísica per la Universitat Internacional de València, i llicenciat en Ciències Químiques, especialitat en química quàntica, per la Universitat de Barcelona.

Divulgador científic, és el principal astrònom divulgador de l’Observatori Fabra de BCN, i col·laborador habitual de mitjans de comunicació, televisió, ràdio i premsa.

Des de fa 5 temporades condueix la secció setmanal “La Terra és plana”, us espai de divulgació científica per a tots els públics, dins el programa de “El Suplement” de Catalunya Ràdio. També escriu mensualment a la revista Sàpiens.

És autor dels llibres “Retrats d’un univers sorprenent” (mundopalabras, 2016) , “Projecte Galileu” (Bambú, 2017), “100 qüestions sobre l’univers” (Cossetània, 2018, amb l’edició en castellà publicada sota segell Lectio), “La evolución de las estrellas” (National Geographic, 2018), “Guia d’observació del cel per nois i noies” (Cossetània, 2019), “100 històries de l’aventura espacial” (Cossetània, 2020), i “Una breu i atzarosa història de la vida” (Angle, 2021). Va ser Contra de la Vanguardia, el març de 2017.

És el comissari de l’exposició i altres actes que se celebraran l’any 2023 en commemoració del centenari del naixement de Joan Oró.

Com a directiu, compta amb una llarga trajectòria en el món de l’empresa. És conferenciant, i es dedica professionalment a la gestió del canvi i als recursos humans, amb formació a l’IESE i a la Wharton Business School de la Universitat de Pennsylvania.
És pioner en l’utilització de l’astronomia dins l’àmbit de les organitzacions, amb la creació del producte innovador “A space to grow” que ja compta amb importants referències a tota Europa.

Se’l pot seguir per xarxes socials sota el nom @estelsiplanetes.

Print Friendly, PDF & Email