David Jou Mirabent

David Jou

És membre de l’Institut d’Estudis Catalans i de l’Acadèmia Europea de Doctors, i doctor honoris causa per la Universitat de Girona.

David Jou (Sitges, 1953) és físic i poeta. Ha estat catedràtic de Física de la Matèria Condensada a la Universitat Autònoma de Barcelona fins a la seva jubilació.

Investigador en termodinàmica de processos irreversibles, ha publicat nombrosos llibres i articles sobre aquesta especialitat. Ha publicat també onze llibres d’assaig que fan de pont entre ciències i humanitats, com ara, Matèria i materialisme, El laberint del temps, Déu, cosmos, caos (horitzó del diàleg entre ciència i religió), Poesia de l’infinit (ciència i mística), Introducción al mundo cuántico, Cerebro y universo (dos cosmologías), Reescribiendo el Génesis, …

Es autor d’una àmplia obra poètica, amb una trentena de títols entre els quals Les escriptures de l’Univers (poemes sobre ciència), Poemes de Sicilia i Venècia, En la teva llum/En tu luz, Poemes sobre ciència i fe, Poemes de Nadal i de Setmana Santa, Els ulls del falcó maltès (poemes sobre cinema), i Cant espiritual. Es membre de l’Institut d’Estudis catalans i de la Reial Acadèmia Europea de Doctors, i president de la Fundació Joan Maragall (cristianisme i cultura).

Print Friendly, PDF & Email