Assumpta Ferran Poca

Llicenciada en ciències físiques especialitzant-se en la física de l’atmosfera i la terra per la universitat de Barcelona, amb formació en modelització atmosfèrica per la UPC i en química de l’ atmosfera per la UNED.

Màster en medi ambient i energia per l’Institut Català de Tecnologia (ICT) en el marc del programa del Fons Social Europeu.

També ha cursat formació en lideratge públic per l’ IESE i en col·laboració públic-privada per ESADE.

Entre els anys 2011 i 2016 va ocupar la direcció general de Qualitat Ambiental dins la conselleria de Territori i Sostenibilitat des de on liderà el Pla d’actuació per a la millora d ela qualitat de l’aire de la conurbació de Barcelona.

L’any 2011 declarava el primer episodi de contaminació atmosfèrica als 40 municipis declarats de protecció especial per contaminació on s’incloïa l’aeroport i el Port de Barcelona com a grans centres emissors de gasos i partícules contaminants.

Entre els anys 2016 i 2018 va dirigir l’Institut Català d’Energia. En aquest període el Govern de Catalunya aprovà el Pacte Nacional per la Transició Energètica de Catalunya i el Parlament la llei del Canvi Climàtic. En el mateix període fou presidenta de l’associació d’agències d’energia de l’ estat espanyol, ENERAGEN, des d’on es coordinaren manifestos per a que el Govern de l’Estat derogues l’impost al sol i la prohibició de compartir l’energia autogenerada entre ciutadans.

A l’agost de 2018 deixa les seves responsabilitats polítiques per incorporar-se al patronat i el consell executiu del Think Tank Fundación Renovables a qui ha representat en els treballs del programa“ Energy Democracy” liderat per la European Climate Foundation.

També passa a formar part del Consell Acadèmic de l’Associació Empresarial per a l’Impuls del vehicle elèctric AEDIVE i va ser escollida per l’assemblea general de la cooperativa energètica ciutadana Som Energia per formar part del seu Consell Rector.

Al juny de 2021 es va tornar a incorporar al govern de la Generalitat, aquest cop, al davant de la Direcció general d’Energia. Una direcció que ha deixat de formar part de la Conselleria d’Empresa per passar a la d’Acció Climàtica.

Print Friendly, PDF & Email