Albert Carreres de Odriozola

Albert Carreres de Odriozola

Doctor en Ciències econòmiques i empresarials per la Universitat Autònoma de Barcelona (1983).
Actualment és Director de l’Escola Superior de Comerç Internacional (ESCI-UPF), adscrita a la Universitat Pompeu Fabra, i catedràtic d’Història i Institucions Econòmiques al Departament d’Economia i Empresa de la Universitat Pompeu Fabra.

En aquesta universitat ha estat director del Departament d’Economia i Empresa, degà de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials i vicerector de Docència, Programació, Avaluació i Doctorat. Abans ha estat Professor d’Història Econòmica i director del Departament d’Història i Civilització de l’Institut Universitari Europeu, a Florència, i Professor titular d’Història Econòmica i secretari del Departament d’Història Econòmica de la Universitat de Barcelona. Ha estat becari postdoctoral al Departament d’Economia de la Universitat de Berkeley i Catedràtic Príncep d’Astúries al Centre d’Estudis Alemanys i Europeus de l’Escola d’Afers Exteriors de la Universitat de Georgetown.

Ha estat secretari de la Asociación Española de Historia Económica, president de la European Business History Association i president del Consell de Recerca de l’Institut Universitari Europeu.

Del gener del 2011 al gener del 2013 ha estat Secretari d’Economia i Finances del Departament d’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, i des d’aleshores fins al gener del 2016 n’ha estat el Secretari General. Des del 2017 és membre de l’Institut d’Estudis Catalans. Co-fundador del grup d’Economistes pel Benestar. Col·legiat de mèrit del Col·legi d’Economistes de Catalunya, on ha col·laborat activament a la Comissió d’Economia Catalana.

Ha publicat llibres i articles sobre la industrialització i el creixement econòmic de Catalunya, d’Espanya, d’Itàlia, d’Europa i d’Amèrica Llatina. Recentment ha publicat amb Andreu Mas-Colell i Ivan Planas, Turbulències i tribulacions. Els anys de les retallades, Edicions 62, Barcelona, 2018, premi Joan Sardà i Dexeus de la Revista Econòmica de Catalunya al millor llibre d’economia catalana de l’any 2018, i amb Xavier Tafunell, Between Empire and Globalization. An Economic History of Modern Spain, Palgrave Macmillan, 2021. Publica quinzenalment un article d’opinió al diari ARA

Print Friendly, PDF & Email