Albert Beorlegui Tous

Llicenciat en Dret, i Tècnic de Comunicació de l’Ajuntament de Matadepera, col·labora des del 1994 en nombrosos mitjans de comunicació com a comentarista cinematogràfic, entre els quals actualment destaca RAC 1 amb la secció “El basar de les sorpreses” del programa «Via lliure» de Xavier Bundó.

També ha col·laborat amb Agnès Marquès al «No ho sé», Ricard Ustrell a: «El suplement» de Catalunya Ràdio, Crisol Tuà a: «El crepuscle dels déus» o Xavi Martin amb: “El club del cinèfils impenitents” entre d’altres.

Autor de diversos articles de cinema, va ser coautor amb Josep Torrella del llibre Sabadell, Cent anys de cinema (1996), i amb Jordi Tomàs del llibre El cinema amateur a Catalunya (2009), a banda de participar en el Diccionari del Cinema a Catalunya (2006) que va coordinar Joaquim Romaguera.

Durant 15 anys (2001-2016) va ser director del programa cultural de Ràdio Sabadell La Caixa de Pandora i ha format part del jurat en una trentena de concursos de cinema amateur, entre els quals hi ha el Selectiu UNICA del Concurs Nacional.

Va ser comissari de «Sabadell, càmera i acció. Exposició sobre la història del cinema a Sabadell», organitzada per l’Ajuntament de Sabadell al 2019. Al 2021 es va publicar el catàleg de l’exposició, de la qual en va ser també l’autor. També al 2021 va col·laborar com articulista a la revista Serra d’Or

Des que va començar a fer conferències, ja n’ha impartit més de 1.500.

 

Print Friendly, PDF & Email