Gener 2024

Benvolgudes i benvolguts,
 
La conferència del Dr. Xavier Martínez Babón, Doctor en història de la UAB, ha estat un èxit de convocatoria que demostra l’interès per l’Antic Egipte i les polèmiques malediccions de Tutankamon.
 
El Dr. Xavier Martínez Babón va iniciar la conferència explicant en què consisteix el treball dels egiptòlegs professionals per diferenciar-lo “periodistes i escriptors egiptòlegs“. De bon principi va insistir en que l’origen de les malediccions va ser una “invenció” literaria i periodística.
 
Va exposar que l’origen occidental del mite de les malediccions va començar al segle XIX. Nombrosos escriptors de renom van escriure novel·les i relats sobre mòmies i piràmides. Per entendre la força de les malediccions va comentar l’historia de la “momia maleïda”  que segons la premsa de l’època va enfonsar el Titanic.
 
Abans d’arribar al descobriment de la tomba de Tutankamon, naufragis i altres “esdeveniments sinistres” van contribuir a fer bullir l’olla per crear el mite de les malediccions de Tutankamon.
 
Amb el descobriment i l’apertura de la tomba, el 26 de novembre de 1922, per part de Howard Carter i Lord Carnarvon i els tràgics esdeveniments posteriors s’inicia la legenda de les malediccions de la tomba de Tutankamon que han arribat fins els nostres dies..!
 
 Per saber-ne més i aprofundir en aquesta temàtica us recomanem aquestes referències:

 

Junta AEU 

Print Friendly, PDF & Email