Juny 2024

El passat dimecres 19 de juny hem acabat el curs 2023/2024 amb la conferència “Postres de music. La relació entre la música i la gastronomia”, a càrrec del divulgador musical Pere Andreu Jariod.

Jariod va començar la seva conferència explicant-nos la relació entre la música i la gastronomia. 

Segons ell, tant la música com la gastronomia són capaces de provocar emocions profundes i de transportar-nos a diferents llocs i temps a través dels sentits.

Però la relació no acaba aquí. Jariod també parla de com la gastronomia pot inspirar la música. Exemples històrics com el famós “Banquet de Rossini”, on la música i el menjar es van combinar de manera magistral, serveixen per il·lustrar aquest punt. Els plats poden inspirar melodies, ritmes i harmonies, i la música pot donar lloc a noves creacions culinàries.

En conclusió, la conferència de Pere Andreu Jariod ens convida a pensar en la música i la gastronomia no només com a formes d’art separades, sinó com a parts d’un tot més gran que pot ser explorat i gaudit conjuntament.

En acabar la conferència el grup ENSEMBLE PALLADIO, format pels alumnes de l’Escola de Música de Premià de Dalt ens van oferir un “Tast musical amb varietat d’estils i al gust de totes les orelles”. 

I per celebrar el fi de curs vam acabar, com no podria ser d’altra manera, amb uns postres de músic.

Print Friendly, PDF & Email