Maig 2023

Benvolgudes i benvolguts,
 

La conferència del passat dimecres 17 de maig ha estat a càrrec de Júlia Pareto Boada,  llicenciada en filosofia per la UB i Màster en Filosofia Política per la UPF, amb el títol: “La robòtica social: una nova crida a l’ètica”.

La relació entre la filosofia i la tecnologia ve de lluny i s’ha replantejat amb cada canvi de paradigma tecnològic, especialment des de la revolució industrial del segle XIX, però actualment les interrelacions de la Robòtica Intel·ligent amb la moral i l’ètica fan més necessari que mai aquesta reflexió.

Saber què és la Robòtica social i entendre els seus vincles amb la moral i l’ètica, ens pot ajudar a entendre com les noves tecnologies ens afecten en aspectes tant importants de la nostra vida com la llibertat i la presa de decisions.

Com a membre del Grup de Recerca Aporia, ha col·laborat en projectes vinculats a línies de recerca sobre Ètica institucional, Transparència i Bon Govern i, més recentment, sobre Ètica Aplicada al desenvolupament tecnològic en l’àmbit assistencial i sociosanitari.

Us recomanem veure el vídeo. Per saber-ne més podeu consultar aquestes referències:
Junta AEU PdD
 
 
Print Friendly, PDF & Email