Març 2024

Aquest passat dimecres, 20 de març, en la conferència: “Les cures a partir de la literatura de Tolstoi”,  la Dra. en filosofia Ester Busquets Alibés ens va descobrir la intersecció entre la literatura i la medicina.

A través de la seva anàlisi detallada de l’obra de Lev Tolstoi, especialment  “La mort d’Ivan Ilitx”, Busquets posa de manifest la importància de la cura en la malaltia i la mort.

La cura significa l’atenció, la disponibilitat, la competencia, la disponibilitat, la confiança, la paciència i la comprensió, que tot cuidado ha de tenir envers el malalt.

El seu estudi aprofundeix en com Tolstoi presenta els desafiaments emocionals i físics que afronta el protagonista, i com aquests reflecteixen les complexitats de l’atenció sanitària i les actituds cap a la mort en la societat contemporània.

Amb la seva conferència ens ha donat una nova visió de com hauria de ser la relació terapèutica entre el cuidador i el pacient.

El treball de la Dra. Busquets contribueix a una millor comprensió de la humanitat dins la pràctica mèdica, promovent una aproximació més empàtica i reflexiva envers els pacients en els seus moments més vulnerables.

Per saber-ne més i aprofundir en aquesta temàtica us recomanem el vídeo i aquestes referències:

Print Friendly, PDF & Email