Febrer 2024

En record del 150 anys de la Comuna de Paris,  Andreu Mayayo Artal en la darrera conferència del 21 de febrer ens va explicar la rellevància d’aquest moviment com a emblema de resistència. En el 150è aniversari, recorda que les idees dels comuners sobre democràcia directa i igualtat segueixen sent influents.
 

Fa 150 anys, París va viure un dels moments clau de la història: la Comuna de Paris. Durant tres mesos de 1871, els parisencs van crear un govern revolucionari buscant justícia social, autonomia, llibertat i democràcia.

Andreu Mayayo va posar de manifest com la Comuna va impulsar una societat més equitativa, separant Església i Estat i millorant drets laborals, preludiant moltes lluites socials futures.

La Comuna, segons Mayayo, va ser més que una rebel·lió; va ser un manifest per la llibertat i la igualtat reals. En aquest aniversari, reflexionem sobre aquest llegat i la seva vigència en moviments actuals per la justícia.

La Comuna de París i els seus ideals són un recordatori per a futures generacions de la importància de perseguir un món més just. Andreu Mayayo ens ajuda a entendre i valorar aquest episodi, destacant la seva transcendència en la nostra lluita per un món millor.

Per saber-ne més i aprofundir en aquesta temàtica us recomanem el vídeo i aquestes referències:
Print Friendly, PDF & Email